Sales outsourcen is niet gelijk aan sales insourcen

Voor jou betekent het misschien hetzelfde. Maar voor ons als SalesWise zit er een groot verschil tussen sales outsourcen en insourcen. Ze vertrekken vanuit een andere filosofie en impliceren een andere aanpak. Maar vooral: insourcen levert andere resultaten op voor jouw bedrijf.

In een vorige blog vertelden we je waarom sales insourcen een steeds logischere oplossing is voor heel wat kmo’s. En we gebruikten dat woord insourcen heel bewust in plaats van sales outsourcen.

Sales outsourcen is gelijk aan…

Want sales outsourcen, dat is voor ons hetzelfde als uitbesteden. Zoals je bijvoorbeeld een poetsploeg laat komen om je kantoren netjes te houden. Een externe die een taak uitvoert die je als bedrijf liever niet zelf doet.

Insourcen, dat is voor ons talent binnenhalen. Expertise die je zelf niet hebt. Om met een belangrijke afdeling van je bedrijf een versnelling hoger te schakelen. Insourcen, dat staat bij ons gelijk aan de lange termijn. En gebeurt door iemand die een volwaardig deel van je team wordt.

Sales insourcen betekent voor ons…

We proberen onze visie op sales outsourcen versus insourcen concreter te maken met een voorbeeld.

Stel dat je je bedrijf wilt laten groeien. En dat je daarvoor van plan bent om nieuwe markten aan te boren. Dan starten wij met een intakegesprek. We kijken hoe de motor werkt. We analyseren jullie producten en diensten vanuit verschillende invalshoeken. Dan regelen we bij door die salesaanpak te optimaliseren. Daarna bepalen we de richting door een duidelijke strategie uit te stippelen.

Lange termijn

Dan is het tijd voor actie. Wij van SalesWise nemen zowel de strategie als het veldwerk voor onze rekening. Voor ons is het uittekenen van de strategie pas het begin. Vervolgens duwen we het gaspedaal helemaal in: we creëren leads en zetten die om in deals.

Constante coaching

Waar een freelancer er vaak alleen voor staat, krijgt jouw persoonlijke SalesWiser gedurende het hele traject ondersteuning. Wij coachen hem. Scholen hem bij. En ondersteunen hem elke dag in het halen van successen. Die omkadering maakt een enorm verschil.

Geen ‘externe’, maar part of the team

Op die manier maken wij het verschil op lange termijn. En zie jij ons na enkele maanden hopelijk niet meer als die externen. Maar als een volwaardig deel van jouw bedrijf en jouw salesteam. Zo schakelen we jouw sales samen naar een hogere versnelling.

Gunter America
Managing Partner
Terug naar overzicht