Smarketing

Smarketing, sterke marketing, krachtige sales

Je bedrijfsdoelen efficiënter behalen

In veel ondernemingen zijn sales en marketing letterlijk verschillende ‘eilanden’, waartussen het water bovendien vaak vrij diep is. Wij geloven dat sales en marketing net de handen in elkaar moeten slaan om processen efficiënt te laten verlopen en tot een optimaal bedrijfsresultaat te komen. En zoals sales- en marketingteams maar beter met elkaar samenwerken, zo smeden wij met de marketingexperten van Creactiv een hecht partnerschap om jou te begeleiden bij smarketing.

“Bundel de krachten van jouw sales en marketing en haal meer uit je onderneming”

Sales plus marketing, de complete journey

Salesprofielen spreken over de ‘buyer journey’ en hun marketingcollega’s over de ‘customer journey’. Maar ze zouden mekaar net kunnen versterken door samen in te zetten op een complete journey. marketing leidt tot naamsbekendheid en leads; sales jaagt je verkoopcijfers verder de hoogte in; marketing zorgt dat je jouw gemaakte beloftes inlost, waarna er weer mogelijkheden voor cross- en upselling ontstaan en ga zo maar door. 

Lead generation en meer

Sales en marketing komen vooral samen op het vlak van lead generation, want zonder leads geen deals. Maar er valt veel méér uit smarketing te halen. Zo treedt je salesploeg op als ambassadeur en inspirator voor contentcreatie, omdat zij in het werkveld staan. Ze hebben voeling met de business en capteren directe feedback van klanten. Dat is van onschatbare waarde voor marketing. Bovendien heeft een marketeer er alle baat bij om de theorie aan de praktijk te toetsen, en zijn persona’s en doelgroepbepalingen af te checken bij een verkoopgesprek of een andere ontmoeting met échte klanten.

Smarketingstrategie uitrollen

Wil jij ook de krachten van sales en marketing bundelen? Wil je meer resultaat halen, minder opportuniteiten missen, en van je onderneming één samenhangend geheel maken? Creactiv en SalesWise helpen jou de silo’s tussen je teams of experten te doorbreken. We schuiven mee aan tafel om een smarketingstrategie uit te rollen, en om processen, middelen en best practices met elkaar te delen. Kortom: om jouw sales en marketing te verbinden én te boosten!

“Smarketing zorgt voor meer efficiëntie en effectiviteit in jouw onderneming”