Witte raaf geen garantie op meer sales

Bedrijven ondervinden steeds vaker moeilijkheden bij het invullen van sales vacatures. De war for talent weet je wel. En wordt die witte raaf dan uiteindelijk toch gevonden, dan blijkt dat niet altijd een garantie op meer omzet te zijn wanneer de juiste omkadering ontbreekt. Over welke omkadering het precies gaat lees je in deze blog.

 

Doordachte sales strategie

Wat wil je verkopen en aan wie? Wie zijn je concurrenten en wat maakt jouw product of dienst uniek? Hoe ziet je verkoopproces eruit en wat is je salespitch? Welke doelstellingen moeten er behaald worden? Het zijn maar enkele van de vele vragen die helder moeten zijn alvorens je verkoopsuccessen kan boeken. Alleen met een doordachte sales strategie kan je successen blijven boeken op lange termijn. Want geloof ons: geluk bestaat niet in sales. Veel omzet is het resultaat van een goede strategie en hard werken, net zoals dat bij topsport het geval is.

 

Beste wapens

En wie aan topsport wil doen kan maar beter over de beste uitrusting en omkadering beschikken. Denk daarbij aan toegang tot de beste databanken en de juiste netwerken om bij jouw leads aan tafel te raken. Beschikt je sales daar niet over dan gaat niet alleen veel kostbare tijd verloren, maar dalen de verkoopkansen zienderogen. Om van de digitale revolutie die zich afspeelt in sales nog maar te zwijgen. Digitalisering zal veel salesprocessen fundamenteel op zijn kop zetten. En dan kan jouw sales maar best mee op de digitale trein zitten.

 

Training & coaching

Maar het allerbelangrijkste is voorzien in permanente training en coaching van je sales. Dat klankbord hebben sales professionals niet alleen nodig om goede resultaten te boeken, maar het is vooral belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling. En die persoonlijke ontwikkeling is voor witte raven net van levensbelang. Enkel wanneer ze continu gechallenged worden zullen ze gemotiveerd en aan boord blijven. Maar laat dat nu net hetgeen zijn waarvoor in veel bedrijven vaak de kennis, tijd of zin ontbreekt.

 

Herkenbaar?

Zetten bovenstaande problemen ook een rem op de groei van jouw onderneming? Kom dan eens praten. Met het inhuren van onze sales professionals kan u op beide oren slapen. Wij zorgen voor de volledige omkadering. Van strategie tot implementatie en coaching achteraf. We vertellen je graag hoe we jouw sales een versnelling hoger laten schakelen.

Dimitri van Eijk
Partner
Terug naar overzicht