Het ideale klantengesprek

Klantengesprekken, we hebben ze allemaal elke dag. Maar hoe voer je een goed klantengesprek en welke onderdelen moeten in zo’n gesprek allemaal aan bod komen? Wij vertellen je er graag alles over.

 

Verzamel info

Ga eerst in dialoog met je klant om zoveel mogelijk info te verzamelen. Hoe gaat het met hem? Hoe gaat het met zijn bedrijf? Wat is de impact van Corona? Hoe ervaart hij de samenwerking met jullie tot nu toe? Wat kan er beter?
Op die manier verzamel je info die voor jou en je bedrijf erg interessant is, en die je zal helpen om je bestaande aanpak, oplossingen, pricing of marketingstrategie te gaan verbeteren.

 

Detecteer up- en cross selling mogelijkheden

Detecteer vervolgens welke de mogelijkheden zijn om bijkomende producten of diensten aan de klant te verkopen? Gebruik daarvoor de techniek van Solution Selling. Hoe die werkt ontdek je in deze video.

 

Vraag referenties

Vergeet tenslotte op het einde van het gesprek niet te vragen naar referenties. Mensen uit het netwerk van je klant die je met zijn of haar groeten eens mag opbellen. Zo creëer je tijdens je afspraak ook nog bijkomende leads om je outbound prospectie te versterken en worden koude leads alweer opgewarmd. Wil je meer weten over hoe je koude leads kan opwarmen? Je ontdekt er alles over in deze video.