Meer halen uit je sales in 3 waves

Iedereen wil graag groeien en nieuwe klanten maken, maar niet iedereen weet goed hoe dat aan te pakken? Wil je groeien dan zal je proactief aan sales moeten doen.
Maar hoe doe je dat succesvol? Wij helpen je op weg met de strategie van de 3 waves.

 

Wave 1: bestaande en ex- of slapende klanten

Start vanuit je bestaande klanten en voormalige klanten, dat kunnen ex- of slapende klanten zijn. Het zijn mensen die je ooit al het vertrouwen hebben geschonken. Contacteer je bestaande klanten om te kijken waar je bijkomende business kan doen, zowel op vlak van up-selling als cross-selling. Maar bezoek evenzeer de klanten die al een tijdje niet meer besteld hebben om uit te zoeken waarom er recent niet meer op jullie beroep werd gedaan. Je kan er veel uit leren en het levert je vast en zeker nieuwe verkoopkansen op. En vergeet niet dat er vaak een tevreden klant voor je zit die je maar al te graag een plezier wil doen, dus vraag referenties. Mensen in hun omgeving (collega-ondernemers, kennissen, vrienden, familie, etc.) waar jij ook eens jouw verhaal mag gaan pitchen na een warme introductie.

 

Wave 2: je bestaande netwerk

Iedereen heeft een netwerk maar die netwerken worden veel te weinig ingezet in proactieve sales. Breng daarom de netwerken van iedereen binnen je bedrijf in kaart. Van de zaakvoerder tot de medewerkers, van de boekhouding tot de IT-afdeling. Zet je als sales samen met hen en overloop hun LinkedIn, Facebook en telefoonlijstcontacten om te zien of er interessante prospects tussenzitten die je vervolgens met de groeten van je collega kan contacteren om je bedrijf en oplossingen aan voor te gaan stellen.

 

Wave 3: outbound prospectie

Pas nadat je die eerste 2 waves behandeld hebt, komen we in wave 3: koude prospectie. Zorg voor een goede samenwerking tussen sales en marketing en zet de juiste marketingacties op om zoveel mogelijk kwalitatieve inbound leads te generen. Dat doe je door koude leads via verschillende marketinginspanningen te triggeren om met jou in contact te treden. Vul deze inbound leads aan met outbound prospectie, het contacteren van nieuwe potentiƫle klanten. Hoe je die outbound prospectie best aanpakt leggen we uit in deze video.