Verkoop uitbesteden: zet één van deze vier vooroordelen een rem op je plannen?

Je denkt eraan om de verkoop binnen je bedrijf uit te besteden. Of toch gedeeltelijk. Maar iets houdt je tegen. En de kans is groot dat die iets één of meerdere van onderstaande vooroordelen zijn. Onterecht.

1. “Onze sector is te complex”

Jouw business is complexe materie. Je diensten en/of producten zijn allesbehalve rechttoe rechtaan. Je zit in de niche der niches, een wereld bevolkt door productspecialisten en vakjargon.

En wat dan nog? Business development en leads genereren, daar bestaan strategieën voor die toepasbaar zijn op elke B2B-sector. Zelfs op de moeilijkste. Meer nog: de kans is groot dat iemand binnen ons team ervaring heeft met jouw sector.

2. “Ja maar serieus, wij zijn echt te complex”

Nogmaals: onderschat ons niet. Want wij rekruteren onze business developers op brains. En op de goesting om zich te verdiepen in een bepaalde sector. Want dat laatste is nog altijd de essentie van nieuwe business binnenhalen: luisteren. De juiste vragen stellen. Capteren wat ze aan de andere kant van de tafel nodig hebben. En daar de juiste oplossing of het juiste product aan koppelen. Om nieuwe klantsegmenten aan te boren, is het geen vereiste om meteen technisch de diepte in te duiken.

3. “Verkoop uitbesteden, dat gaat mij te veel kosten”

If you pay peanuts, you get monkeys. Dus ja, aan onze diensten hangt een prijskaartje. Maar aan een nieuwe verkoper ook. Bekijk daarom het totaalplaatje: die verkoper opleiden en inwerken in je business… hoeveel tijd en geld investeer je voordat hij écht begint te renderen? Bijscholingen achteraf. Opslag om hem aan boord te houden. En wat als hij vertrekt op het moment dat hij geld gaat opbrengen?

Je verkoop uitbesteden, betekent dat je je daar allemaal niets van hoeft aan te trekken. Wij zorgen voor de continuïteit, coaching, begeleiding… en het closen van de deals.

4. “Iemand extern, dat marcheert niet”

Iedereen vast in dienst, dat is de klassieke manier van werken. Activiteiten uitbesteden? Da’s iets voor de multinationals. Voor IT-profielen. Voor jouw kmo de verkoop uitbesteden? Moeilijk.Toch is dat de richting die we uitgaan.

Daarom doen wij er alles aan om ons meteen in te werken. Zodat jij ons niet meer ziet als een externe partij, maar als een vast deel van jouw bedrijf. En net daarom spreken wij niet van sales uitbesteden maar van sales insourcen. Wat het verschil is? Dat lees je in een vorige blog.

Kom eens praten

Kijk je na het lezen van deze blog anders naar het gegeven verkoop uitbesteden? Of is er een andere rem die jou tegenhoudt om gas te geven? Zet koers naar onze garage en wij vertellen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Nicolas Scheir
Partner
Terug naar overzicht