Welke tools gebruik je in sales?

Naast een solide strategie en een fantastisch team, heb je ook de beste tools nodig om de race te winnen. Een van die tools voor sales is een CRM. Waarom die zo belangrijk is ontdek je in deze video.

 

Overzicht

Een goede CRM zorgt ervoor dat je in één oogopslag een goed overzicht krijgt van je salespipeline. Wie zit in welke fase van het verkoopproces maar vooral: zitten er in elke fase voldoende leads om straks je doelstellingen te gaan realiseren?

 

Reminders

Door je afspraken en calls te registereren hou je een goed overzicht over wanneer je met wie in contact bent geweest. Maar nog belangrijker is dat je kan registeren wie je wanneer in de toekomst moet contacteren, zodat het systeem je daaraan automatisch aan helpt herinneren. Zo wordt je CRM een systeem dat je ondersteunt in het verhogen van je saleskansen.

 

Meten is weten

Als je alle geleverde inspanningen en resultaten steeds bijhoudt in je CRM, kunnen er straks ook eenvoudig rapporten getrokken worden om te zien hoe we ervoor staan en wat de toekomst brengt. Het zorgt ervoor dat er een goede forecasting kan gebeuren en het maakt bovendien snel inzichtelijk waar bijkomende aandacht en inspannigen naartoe moeten gaan. Het zorgt ervoor dat de nodige knipperlichten tijdig afgaan.

 

Gerichtere coaching

Bovenstaande inzichten en knipperlichten helpen je als bedrijf ook om je sales nog gerichter en beter te coachen straks. Het zorgt ervoor dat je nog beter weet aan welke knoppen je straks bij je salesmensen moet draaien om hen naar een hoger niveau te tillen en maakt gericht coaching op maat voor je mensen mogelijk.