Onze klant: SALESNUDGE

SALESNUDGE

Salesnudge: “Gekozen voor totaaloplossing in salesondersteuning”

Salesnudge is een SaaS (Software-As-A-Service) oplossing voor KMO’s die sales management, coaching, rapportage en actiegerichte sales inzichten in één tool combineert om het leven van sales managers en teams gemakkelijker te maken. Ontstaan uit een andere onderneming – Onsophic, een datagestuurd change management platform – hadden zij in het begin zelf nood aan sales ondersteuning. Het team had dan ook de handen vol, en vond niet genoeg tijd om bezig te zijn met de sales voor Salesnudge. SalesWise zorgde ervoor dat de onderneming haar eerste klanten kon binnenhalen en dat alles op punt stond om verder te schakelen.

Benieuwd naar de tool van Salesnudge en wat die precies inhoudt? Je leest er meer over op de Teamleader Marketplace.

Nood aan salesondersteuning

Tom Pennings, de zaakvoerder van Salesnudge, probeerde het probleem van onvoldoende resources eerst op te lossen door zelf via onder meer advertenties en geautomatiseerde LinkedIn-berichten naar buiten te treden als nieuwe organisatie. Dit leverde echter weinig resultaat op. Tom had als bedrijfsleider natuurlijk heel wat andere taken op zijn bord liggen, en hij besefte dat hij naar eigen zeggen “de vertragende factor” was. 

“Relaties onderhouden kan ik zelf,” legt Tom uit, “maar eerst moet je als start-up de nodige relaties aangaan, en daar kruipt enorm veel energie en tijd in.” Omdat er bij Salesnudge dus niemand ‘dedicated’ bezig was met sales, had de onderneming dringend nood aan “een expert in sales die ownership opnam.” Enter SalesWise!

De service van SalesWise

Concreet hebben we voor Salesnudge de nodige inzichten uit de markt verzameld en nieuwe salesexperimenten opgezet, en op basis daarvan de eerste klanten overtuigd om in zee te gaan met het team van Tom. Daarnaast hebben we de basis gelegd voor succes op de lange termijn, zodat Salesnudge na een vliegende start ook een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. Tot slot wist Tom het wel te appreciëren dat we niet aarzelden om hem als zaakvoerder uit te dagen. “SalesWise houdt mij scherp”, besluit hij. 

Het grote voordeel? Onze totaaloplossing

Salesnudge koos voor SalesWise omwille van de totaaloplossing die we konden bieden op het vlak van salesondersteuning. In de woorden van Tom:  

“Ik heb meerdere partijen gesproken en overwogen, maar die boden telkens maar een deel van de oplossing voor mijn probleem. Salesnudge had een partij nodig die op zoek ging naar de juiste manier om onze doelgroep te benaderen, die een aantal assumpties ging valideren in de markt, en die de discipline had om consistent en week na week genoeg potentiële klanten te blijven aanspreken.” 

Tom zag dat SalesWise het complete plaatje kon verzorgen. 

Ook uit je comfortzone treden om stappen vooruit te zetten?