Onze klant: PERPIUS

PERPIUS

Perpius is klaar voor de toekomst, met een helder salesplan

Perpius is een verzekeringsmakelaar. Zaakvoerder Pieter begeleidt zelfstandigen en vrije beroepers met onder meer pensioenbescherming en vermogensopbouw in de brede zin van het woord. Hij zette zijn kantoor helemaal van nul op de kaart en groeide gestaag. Toen Pieter op het punt kwam dat een overname de logische keuze was om meer schaalgrootte te bereiken, nam hij contact op met SalesWise voor een salesaudit en een gestructureerd salesplan.

Een salesaudit en salesplan

Pieter bevond zich door de nakende overname buiten zijn comfortzone. Enerzijds zag hij zaken die hij kon verbeteren en veranderen voor Perpius, maar wist hij niet goed hoe. “Ik was op zoek naar een dubbelcheck”, zegt hij. Daarom stelden we bij SalesWise een salesaudit voor, of een SalesScan, zoals wij dat noemen. ‘Wat doet Perpius?’ en ‘Kan dit beter?’: die twee vragen stonden centraal. Anderzijds wilde Pieter de juiste keuzes maken en klaar zijn voor de toekomst. Hij had naar eigen zeggen “nood aan een gestructureerd salesplan in functie van de groei.” 

Resultaat dat nazindert

Pieter kon dankzij de samenwerking met SalesWise de puntjes op de i zetten. “Ik kreeg de bevestiging dat we met Perpius effectief efficiënter konden werken, en ontdekte ook hoe we dat het beste doen. Er waren al heel wat sterke punten in de organisatie, maar toch moest veel aangepakt worden.” Onze adviezen strookten met wat het Perpius-boegbeeld verwachtte, maar misten toch hun effect niet. Pieter: “Een SalesScan verplicht je om stil te staan bij de dingen die beter kunnen. Je moet daar bewust tijd voor nemen. Anders komt het er niet van en blijf je gewoon verder werken.”

 

Samen voerden we de nodige veranderingen door op basis van een SWOT-analyse en segmenterings- en positioneringsoefeningen. Zelfs de onboarding en aansturing van het team kwamen aan bod. “SalesWise hielp ons om alles op één lijn te krijgen”, verklaart Pieter. “Daardoor heb ik mijn teamgenoten nog beter leren kennen.”

 

Tijd nemen voor de pijnpunten

Pieter was onder de indruk van de vlotheid en efficiëntie van het traject. “Het proces was gestroomlijnd”, legt hij uit. “De voorbereidende gesprekken en SalesScan waren motiverend.” De Perpius-zaakvoerder apprecieerde het ook dat we zijn team bevroegen. “Daar werd goed rond gecommuniceerd, en ik heb er veel uit geleerd.” 

Tot slot vindt Pieter onder begeleiding stilstaan bij je onderneming een enorme meerwaarde. “Veel ondernemers en zelfs medewerkers onderschatten het belang van verplicht nadenken over pijnpunten en verbeterpunten. Zo’n dingen kun je niet ‘even tussendoor’ doen. Ik heb er ongelofelijk veel van opgestoken.”

Wil jij ook uit je organisatie stappen om aan je organisatie te werken?