Onze klant: KTBA

KTBA

Sales voor KTBA: meteen ‘up and running’

KTBA, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sinds 2011 ook de Belgische markt verovert via kantoren in Antwerpen en Roeselare, nam initieel contact op met SalesWise voor salescoaching. KTBA begeleidt, traint en adviseert bedrijven in de voedingssector op het vlak van voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Het adviesbureau zocht naar “een permanente partner die kon meehelpen om hun kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen te behalen”, stelt Commercieel Directeur Marcel Pellis. 

Meteen snelheid maken

Pellis legt uit dat het in de huidige marktomstandigheden bijzonder moeilijk is om een goede sales te vinden die meteen inzetbaar is. KTBA was inderdaad al een tijd op zoek naar het juiste talent, maar het bleek een uitdaging om een passend profiel te vinden. “Toen zijn we beginnen rondkijken naar een externe partij die onze sales snel up and running zou krijgen en dus vlot ingewerkt zou zijn. Die partij hebben we gevonden in SalesWise”, bevestigt de CCO.

“Voor ons was het cruciaal om de vaart erin te houden om de groei van ons bedrijf verder te faciliteren, zonder dat we zelf het warm water moesten uitvinden. SalesWise kon gelukkig het tempo hoog houden. De salesprofessional was snel ‘up to speed’, had onze business meteen door en maakte prompt een onderscheid tussen hoofd- en bijzaken”, vindt Pellis. “Hierdoor zijn we geen kostbare maanden verloren. SalesWise voert met andere woorden uit waar ze voor staan. ‘Formule 1’ gaat om snelheid pakken.”

Netwerk en groei

Pellis waardeert bovendien het feit dat KTBA niet zomaar één SalesWise-expert ter beschikking heeft, maar kan terugvallen op ons volledige team. “Jullie schakelen jullie hele netwerk in, en daar plukken wij de vruchten van”, benadrukt hij. 

Zo slaagde KTBA erin om de groei op de Belgische markt een boost te geven, en moesten de andere leden van het management minder energie investeren in coaching en begeleiding. “We besparen tijd en boeken toch mooie resultaten. Het geeft mij als CCO een heel comfortabel gevoel om te weten dat onze sales op wieltjes loopt en zal blijven lopen.”

De juiste keuzes

Wat KTBA verder nog apprecieert aan de samenwerking? “De korte lijnen en goede communicatie”, legt Pellis uit. “Je voelt en ziet dat er begeleiding van een dedicated salescoach is. Bovendien zijn de zaken die we op voorhand afspraken ook effectief waargemaakt.” Aan de structuur van KTBA is niets fundamenteels veranderd, maar dankzij de ondersteuning door SalesWise kregen de CCO en zijn collega’s “de bevestiging dat we de juiste keuzes hebben gemaakt en op het goede spoor zitten.”

Salesondersteuning voor je zaak?

Kunnen wij ook jou helpen om snelheid te maken op het vlak van sales?