Onze klant: INGENIX

INGENIX

Het Ingenix sales fundament op punt.

Ingenix biedt ruimte voor u en uw onderneming. Ze stomen ondernemingen klaar voor het digitale tijdperk, en begeleiden uw digitalisatie missie met software op maat en business intelligence. Ingenix ondersteunt in de koppeling van uw systemen en software, automatisatie en optimalisatie van bestaande en nieuwe processen. Het team van ‘Ingenauten’ denkt graag out of the box en is sterk in klantencontact. Dankzij de salesondersteuning van SalesWise verlopen die contacten nu nóg vlotter. We hielpen Ingenix namelijk om een degelijk fundament te leggen, met onder meer belscripts, salesprocessen en hun belangrijkste CRM-funnel. We bezegelden dat fundament met salescoaching. 

Gedeelde passie voor mensen

Ingenix zet volop in op de werknemers van klanten. Veel medewerkers kunnen hun kwaliteiten namelijk niet ten volle benutten, omdat ze zichzelf verliezen in complexe werkmethodes, slepende bedrijfsprocessen en repetitief werk. Ingenix ruimt die hindernissen uit de weg door processen te automatiseren en optimaal op elkaar af te stemmen. Zo creëert de Tieltse onderneming meer ruimte bij medewerkers, die zich vervolgens kunnen bezighouden met waar ze goed in zijn. Bij SalesWise zagen we meteen een goeie match in die focus op mensen, maar ook in de gedrevenheid, de energie en het enthousiasme dat de Ingenauten kenmerkt. 

Nood aan salesondersteuning

Het team van Ingenix wil altijd bijleren en op de hoogte zijn van nieuwe trends en evoluties. Die leergierigheid situeert zich niet alleen op het vlak van ICT en technologie (hun inhoudelijke expertise), maar evengoed op salesgebied. Toen de meest recente Ingenaut aangaf nood te hebben aan extra salesondersteuning, grepen ze dan ook de kans om samen in een traject met SalesWise te stappen.  

Het fundament op punt

De intakegesprekken gaven ons een goed beeld van de SalesWise-expert die het beste bij Ingenix zou passen, en de match bleek ook voor de klant effectief de juiste. We hielpen het team om in te zetten op kwaliteit én kwantiteit, en om zo warm mogelijk te vertrekken vanuit hun netwerken. We introduceerden ons concept van de drie waves. Dat betekent ten eerste: nagaan of je je opties bij bestaande klanten en ex-klanten voldoende benut. Ten tweede: het eigen netwerk beter inzetten. En ten derde: aan actieve prospectie doen, via inbound en outbound sales.  

Samen met de Ingenauten tekenden we de visie van de onderneming verder uit, en gingen we op zoek naar de juiste manier om ze over te brengen naar de buitenwereld. Die visie gaven we bovendien de nodige omkadering, met onder meer een doelgroepbepaling. Verder stonden we Ingenix bij met het vormgeven van hun processen en aanpak, door onder meer belscripts en hun CRM-funnel op punt te zetten. Samen maakten we komaf met overbodige stappen, en introduceerden we nieuwe processen waar nodig.  

Het resultaat is een degelijke salesbasis waarop de hele organisatie verder kan bouwen. Dat fundament verstevigden we met salescoaching. Zo kon het sales team de opgedane kennis toepassen in de praktijk en ontstond er ruimte om te finetunen. 

 

De comfortzone verlaten

De rode draad doorheen dit salestraject? De medewerkers van Ingenix stapten consequent uit hun comfortzone. We mochten hen challengen en bijsturen. We hebben enorm veel waardering voor de manier waarop het team omging met de uitdagingen, de vooropgestelde planning en de targets die we wilden bereiken. Respect! 

Ook uit je comfortzone treden om stappen vooruit te zetten?